Choose your country

MENNEKES

Intelligent energidistribution til industrien

  • Robust, langtidsholdbart materiale
  • Hurtigt og sikkert monteret, betjent og vedligeholdt
  • Beskyttet mod støv og vand
  • Efter ønske af specialplast (beskyttelse mod aggressive stoffer)
  • Stikdåsekombinationer til væg, loft og gulv – kan bestykkes individuelt
  •  kan let sættes i og trækkes ud – takket være den intelligente kontaktmuffe-teknologi til stik og koblinger og stikdåser (16-125 A)
  • Stikdåser, der kan frakobles og låses mekanisk – til ekstra beskyttelse
  • Data- og mediefordelere med stærke features
  • Specialløsninger til særlige behov

Produktion døgnet rundt: Transportbåndene og maskinerne i et industrianlæg står stort set aldrig stille. For at kunne det skal de forsynes stabilt med strøm og data. Her hjælper vi: I vores sortiment finder du forskellige stikanordninger og stikdåser, der har vist deres værd i praksis. Vores kombinationsstikdåser fås til vægmontering, som frit hængende fra loftet og som mobil løsning. Til dataoverførslen tilbyder vi løsninger som mediefordelere, datastikdåser og kompakte netværksfordelere.

Stikanordninger og stikdåser til industrien

Takket være intelligente features kan vores løsninger let monteres og anvendes sikkert gennem mange år: Vores PowerTOP® Xtra-stikanordninger har en ergonomisk kabinetform, grebszoner med nopper, en kabelforskruning med rillet gummi, en klaplågsåbningshjælp og glidelås – dermed ligger CEE-stikkene og CEE-koblingerne godt og sikkert i hånden, også når det er fugtigt og vådt, og de kan sættes i og tages ud igen igen.

Vores stikanordninger og stikdåser består af robust, langtidsholdbart materiale. Stik og koblinger opfylder tæthedsklasserne IP 44, 54 eller 67, stikdåserne IP44 eller 67. Dermed er de optimalt beskyttet mod støv og vand. PowerTOP® Xtra-koblingerne i 63 og 125 A er udstyret med højvarmebestandige kontaktholdere og eventuelt forniklede kontakter. Stikkene har ligeledes forniklede kontakter. De 5-polede stikanordninger i 16 og 32 A fås som variant PowerTOP® Xtra R med samme robuste udstyr. Dermed er beskyttet mod aggressive stoffer.

Ved vores væg- og monteringsstikdåser DUO er alle kontaktskruer tilgængelige forfra – praktisk. Stikdåserne er låst mekanisk, og stikket kan her kun sættes i eller trækkes ud, når de er slukket. Med en hængelås kan stikdåserne desuden sikres mod uautoriseret tilkobling.

Takket være intelligente tilslutningsteknikker kan du installere stikanordningerne og stikdåserne enkelt og tidsbesparende med få værktøjer. Vores kontaktmuffe-teknologi X-CONTACT® er som standard integreret i PowerTOP® Xtra-stikanordningerne og i vægstikdåserne DUO. Dermed er isætningen og udtrækningen også meget let ved høje strømstyrker – du skal bruge op til 50 procent færre kræfter!

Stikanordningerne og stikdåserne tilbyder vi også som til industrinet fra 600 til 690 V. Til mærkestrøm fra 200 til 400 A har vi også særlige højstrømsstikanordninger i sortimentet: Her er kontakterne til stik, koblinger og stikdåser forsølvet. Det forbedrer ikke alene den elektriske ledeevne – det sikrer også maksimal korrosionsbeskyttelse.

Vores væg- og monteringsstikdåser DUO fås af højkvalitetsplast med skummede kabinettætninger, og vægstikdåserne også af særligt kunststof, hvis det ønskes. Sidstnævnte beskytter ekstragodt mod kemikalier, olier og lignende stoffer. Varianten af særligt kunststof er desuden udstyret med højvarmebestandige kontaktholdere og forniklede kontakter.

Kombinationsstikdåser til industrien

Altid den passende løsning: Til montering på væggene i din hal finder du hos os forskellige strømfordelere, der kan bestykkes individuelt, fra produktfamilierne AMAXX® og EverGUM® samt fordelerskabe af rustfrit stål.

Med vores hængende og mobile løsninger når du alle hjørner og kroge på dit industrianlæg fleksibelt: De hængende strømfordelere AMAXX® Kombination, AirKRAFT®, 3KRAFT® og DELTA-BOX® til loftet tilbyder dig forskellige ekstra-features: Den hængende AMAXX® kan bestykkes med stikdåser fra to sider, DELTA-BOX® med op til fire stikdåser. Ved AMAXX®, AirKRAFT® og 3KRAFT® er flere forsyningsledninger mulige, DELTA-BOX® har en forsyningsledning. Alle kombinationsstikdåser til ophængning kan efter ønske udstyres med tryklufttilslutning – AirKRAFT® og 3KRAFT® direkte i kabinettet, AMAXX® og DELTA-BOX® via en ekstra ekstern flange.

De mobile stikdåsekombinationer fra produktfamilierne EverBOX®, EverGUM® og AMAXX® er meget kompakte, kan bestykkes individuelt og er slagfaste, brudsikre og lette at transportere takket være deres lave vægt og massive gummi eller plastkabinet.

Vores stikdåsekombinationer opfylder tæthedsklasse IP 44 og IP 67 og er dermed beskyttet mod støv og vand. Kabinetmaterialet fås i kunststof, af særligt kunststof, der beskytter ekstragodt mod kemikalier og andre aggressive stoffer, eller af massiv gummi.

De fritstående stikdåsekombinationer fra MENNEKES omfatter energipullerter af stålrør, CombiTOWER® og støttesøjler med vejrbeskyttelsestag, begge af rustfrit stål og bestykket med AMAXX® stikdåsekombinationer. Efter ønsker laver vi også specialløsninger til dig. Energipullerter og CombiTOWER® kan aflåses – for ekstra beskyttelse.

Data- og netværksfordelere til industrien

I mange brancher er produktionsprocesserne for længst blevet helt automatiseret og digitaliseret. Maskiner og anlæg er intelligent forbundet med hinanden, og de programmeres og betjenes via touchscreen eller tablet. Vores løsninger hjælper dig med at distribuere data sikkert og pålideligt i industri 4.0-verdenen.

Den industrielle mediedistributør fra AMAXX® produktfamilien supplerer perfekt dine netværksløsninger: Fordeleren fås med en Cepex-stikdåse og direkte tilslutning af patchledninger og to SCHUKO® stikdåser til spændingsforsyning af aktive netværkskomponenter. Vores fordelere kan du bestykke individuelt med konventionelle netværkskomponenter. I den forbindelse er der god plads til bestykning med eksempelvis switch, router eller WLAN-accesspoint i kabinettet. Kunststofkabinettet opfylder tæthedsklasse IP 44 – dermed beskytter det din netværksteknik mod støv og fugt.

Netværkskompaktfordelerne fra MENNEKES af højkvalitetsplast fås med en aflåselig Cepex-datastikdåse med to tilslutningsmoduler, to eller fire SCHUKO® stikdåser og i tæthedsklassen IP 44.

Cepex-datastikdåser fra MENNEKES (montering på eller i væggen for væg- eller monteringsstikdåser) kan bestykkes med datamoduler fra forskellige producenter. De kan aflåses og er udstyret med en membranforskruning til to ledninger på 6 til 9 mm. Stikdåserne er lavet af kunststof og fås i kabinetfarverne grå, alpinhvid, sort og sølv, og de opfylder tæthedsklasse IP 44. Løsningerne egner sig perfekt til produktionslinjer og lagerområder, laboratorier og byggeri af fly.

Vores hængende stikdåsekombinationer fra produktfamilierne AirKRAFT® og 3KRAFT® kan bestykkes med enten SCHUKO® stikdåser eller CEE-stikdåser op til 32 A, datatilslutningsdåser samt med trykluft. Blandt kabinetfarverne kan du vælge sølv, rød eller gul. Ved 3KRAFT® er maks. tre stikdåser mulige, ved AirKRAFT® op til fire. Ved AirKRAFT® giver kabinettet desuden plads til FI- eller LS-kontakter. Stikdåsekombinationerne anvendes f.eks. i bilindustrien.

Stikdåsekombinationerne til vægmontering fra produktfamilien AMAXX® kan bestykkes med enten SCHUKO® stikdåser og CEE-stikdåser op til 63 A, Cepex-datastikdåser og FI- og LS-kontakter. Stikdåsekombinationerne er kablet, så de er klar til tilslutning, udstyret indvendigt med skillestykke mellem data- og energiområde og altid med mulighed for senere udvidelse med datadåser. Løsningerne fås i elektogrå, sølv og signalgul.

Har du spørgsmål til vores løsninger og produkter? Du er altid velkommen til at kontakte os: