Choose your country

MENNEKES

Drift af vindmøller

Vindparker på land og på hav producerer og fordeler store energimængder, samtidig er de i mange år udsat for stærke belastninger. MENNEKES tilbyder robuste stikkombinationer og kombinationsstikdåser, som klarer disse udfordringer og i mange år er blevet anvendt verden over.

Udstyret på de enkelte vindmøller skal være konstrueret til de særlige krav til langvarig drift. Særlig velegnet hertil er vores konfigurerbare energifordelere med robuste kabinetter og tilslutninger, der er let at vedligeholde. Vores kombinationsstikdåser AMAXX® kan alt efter kundens ønske bestykkes modulært og kan således anvendes fleksibelt. Takket være den udvendige fastgørelse sparer du desuden tid og penge ved installation. Desuden tilbyder vi et stort udvalg af påmonterings- og vægstikdåser til individuelle løsninger af kundernes krav. Vores produktløsninger er dimensioneret til strømstyrker fra 16 til 600 A og spændinger op til 690 V.

Onshore-vindmøller

Vindmøller i onshore-vindparker er 20 til 30 år i brug, inden de tages ned og genanvendes. Alle komponenter på disse vindmøller skal derfor fungere på lang sigt og sikkert. Fordi vindmøllerne ofte opstilles langt fra storbyer og det er vanskeligt at komme til, skal vedligeholdelsesarbejdet kunne gennemføres nemt og effektivt. Her kommer MENNEKES produktløsninger i spil. Vores kombinationsstikdåser og stikkombinationer kan håndteres nemt og sikkert og er slidstærke ved permanent brug.

Vores AMAXX® energifordelere har standardiserede kabinetstørrelser, kan desuden konfigureres og udstyres individuelt. Vores gennemprøvede tilslutningsteknikker ErgoCONTACT® og SafeCONTACT muliggør en hurtig enmandsmontering ved opstilling af vindmøllerne og efterfølgende problemfri vedligeholdelse under igangværende drift. Den skrueløse tilslutningsteknik TwinCONACT i vores væg- og påmonteringsstikdåser holder desuden til de permanente vibrationer i tårnet, som opstår gennem kraftig vind og strømgeneratorerne. Denne innovative fjederklemmeteknik fastholder lederne ved hjælp af kodede dobbeltklemmer. Derfor skal de enkelte komponenter på vindmøllen vedligeholdes i mindre mindre og kan anvendes i mange år.

Offshore-vindmøller

På havet og i kystområder er vindmøller allerede et velkendt billede. De høje og vedvarende vindhastigheder på havet er særdeles velegnet til at producere strøm med rotorsystemer. Via havkabler transporteres den vundne energi til kysten og tilføres elmikset. Herved er offshore-vindmøllerne i mange år udsat for ekstreme vejrforhold og skal derfor fungere pålideligt.

Vores stikkombinationer og kombinationsstikdåser i højkvalitets materialer er særlig velegnet til permanent drift under barske vejrforhold i offshore-vindparker. Forniklede kontakter i vores stikkombinationer er særlig modstandsdygtige mod den saltholdige havluft, de er mindre modtagelige for korrosion og skal mindre ofte vedligeholdes eller udskiftes. Netop ved vanskeligt tilgængelige strømproducenter som offshore-vinmøller og -transformerstationer kan de løbende omkostninger holdes så lave som muligt.

Afgørende for vindmøllernes udstyr på hav er desuden, at de er modstandsdygtige mod vand og temperatursvingninger. Vores kombinationsstikdåser AMAXX® fås i beskyttelsesklasse IP67, kabinetterne er således fuldstændig vandtætte. Membran-kabelforskruninger sørger samtidig for, at kondensvand inde i strømfordelingen ledes sikker ud.

Takket været vores verdensomspændende netværk af MENNEKES afdelinger og samarbejdspartnere, står vores produktløsninger til vindmøller til rådighed overalt i verden.

Stik og stikkontakter til vindmøllerne

Vi tilbyder forskellige væg- og overflademonterede stikdåser til strømfordeling i vindmøllernes tårn og nacelle. Du kan finde de rigtige produktløsninger her i den tilsvarende portefølje:

Portefølje Stik og stikkontakter

Stikkombinationer til vindmøller

Vores individuelt udstyrbare AMAXX-stikkombinationer og andre vægmonterede strømfordelere til brug i systemerne kan findes her:

Portefølje stikkombinationer

Tilbehør

Der findes kabelforskruninger, beskyttelseshætter og andet tilbehør, der passer til vores stik og stikkontakter. Her finder du alle ekstra dele til vores produktløsninger til vindmøller:

Portefølje tilbehør

Yderligere information

Kontakt

Har du spørgsmål til vores løsninger og produkter? Du er altid velkommen til at kontakte os. Kom i kontakt med os!

KontaktformularKontaktperson på stedet