Choose your country
MENNEKES
Eine große bohrende Bohrmaschine

MIDENA Elektrowerkzeugbau GmbH

Kompetence og kvalitet i design af form og konstruktion

Siden 2000 har navnet "MIDENA Elektrowerkzeugbau" stået for højeste kvalitet og præcision. I denne højteknologiske tidsalder er design af form og konstruktion vigtige elementer i den industrielle værditilføjede kæde som bindeled mellem udvikling og produktion. De er afgørende for omkostninger, kvalitet og produktionstid for nye produkter i betydelig grad. En optimal markedsstrategi og konstant tilpasning af produkterne til kundekrav er uundværlig for at sikre den globale konkurrencedygtighed. Kendskab til den aktuelle markedssituation og opdatering af egne produktionsprocesser er specielt vigtige. MIDENA står over for udfordringen om at optimere fremgangsmåderne til produktion af komplekse værktøjer og forme til at opfylde de højeste krav til industrielle arbejdsprocesser i forhold til økonomi og kvalitet. Vi opfylder dette krav ved at anvende forskellige CAD/CAM-teknologier samt finjusterede fremstillingsteknologi, f.eks. fræsning af 5 akser. Symbiosen mellem højt motiverede eksperter, de mest moderne produktionsfaciliteter samt udviklingen af komplekse fremstillingsstrategier gør det muligt at designe arbejdsprocedurerne økonomisk. I overensstemmelse med disse krav er MIDENA aktivt involveret i markedet med dets tjenester i dag såvel som fremover.

Teamet

Vores koordinerede ekspertteams veletablerede praktiske erfaring og de mest moderne CNC-maskiner garanterer den højeste produktionskvalitet i produktionen af injektionsstøbeforme. PPMS-systemerne fra SEGONI sikrer kundeorienteret ordrebehandling og målrettet kontrol af tidsplaner. En pålidelig ændrings- og reparationstjeneste afrunder vores tilbudsportefølje. Vores dygtige team garanterer opfyldelsen af kravene om højeste kvalitet og kortest mulige behandlingstider. Produktionen af forskydelige flerdelte forme ved hjælp af varmekanals- og flerkomponentteknologi er én af vores styrker.

Internt uddannede yngre medarbejdere inden for området for præcisionsmekanik vil også i fremtiden sikre vores effektivitet.

Vores fokus

PPMS (produktion, proces og administrationssystem)

SEGONI – PPMS er IT-værktøjet til driftsmæssige handlinger i små og mellemstore virksomheder inden for konstruktion af små og mellemstore værktøjs- og støbeforme. Vi har valgt SEGONI til at sikre procesorienteret organisation og kontrol af individuelle og mindre serieproduktioner. Tekniske og kommercielle data er administreret i ét system. SEGONI er en stabil administrationssoftware, som ikke-IT-specialister også kan bruge uden besvær. Det anvendes til grove og detaljerede beregninger til udarbejdelse af tilbud og tillader også direkte evaluering af kapacitet og tidsplan i tilfælde af ordreplacering.

CIMATRON (3D-systemer)

Vores maskiner er programmeret eksklusivt med softwareprodukter fra 3D-systemer. Vi har brugt Cimatron i mange år til hele elektrodeprocessen, fra afledning, dokumentation og NC-programmering til automatisk udlæsning af fræsningsparametre til sænkende EDM-maskiner gennem brug af EDM-konfiguration. Alle NC-fræseprogrammer, fra maskinforarbejdning af lommer til 3+2-aksefræsning og 5-akset samtidig fræsning, er oprettet med Cimatron NC. Vi kan desuden bruge Cimatron til at foretage ændringer af dine produktdata, hvis det er nødvendigt. I forbindelse med højhastighedsgrovslibning bruger vi softwareudvidelsen VoluMill. Ud over den tidsbesparelse, som dette modul giver, kan vi bruge vores fremstillingskapacitet meget mere fleksibelt. Takket være den reducerede spindelbelastning, kan maskiner, der ikke ser ud til at være egnet til grovslibning, hvis det er nødvendigt.

Slynge opdelte forme

MIDENA producerer skydere i det mest varierede design: Til brug som underskåret indefra eller udefra eller som indvendige skydere. Vores skyderværktøjer afformer underskærer ved hjælp af vinkelstifter eller skyderknastskive med hydrauliske eller pneumatiske cylindre. Desuden tilgængelig til underskæring: opdelte kerner spændt eller løsnet gennem kilevirkning samt sammenklappelige kerner. Kombinationer af skydere og sammenklappelige kerner, f.eks. inden for området for afformning af gevind uden at have gevindskærende enheder tilgængelige. Komplekse afskruningsværktøjer med transmissionsenheder er fremstillet i henhold til kundespecifikationer. Sammenklappelige kerner i form af forfabrikerede enheder fra anerkendte producenter kan integreres i støbeformene. Der anvendes skruekerner og/eller skruesokler, som frigør gevindene på støbeformen under afformningsprocessen. De kan drives af værktøjets åbningsbevægelse såsom blyskruer med tæt spiral, stativer osv. eller via specielle afskruningsenheder. 

Reparationer

Her skelner vi mellem: reparations-, modifikations- og vedligeholdelsesbestillinger. De såkaldte nødreparationer er en særlig slags reparationsordrer. Fejl i formen i løbet af den aktuelle produktionsproces kan føre til lange nedetider og høje omkostninger. Det er her, vores specialiserede team kommer ind. Vi tilbyder service på stedet ved mindre reparationer. I tilfælde af større reparationer leveres formene. Der er en indendørskran og diverse løfteudstyr tilgængelig til øjeblikkelig afmontering. Derefter udfører vi en øjeblikkelig skadesanalyse og definerer den videre procedure, mens kunden samtidigt informeres. Ordrer håndteres og fuldføres med højeste prioritet ved at bruge mulighederne for lasersvejsning og forskellige belægningsreparationstyper såsom ekstern kemisk fast nikkelplettering. Injektionsstøbningsmaskiner udfører fremstilling i stadig kortere cyklusser. Det er derfor, at det er absolut nødvendigt regelmæssigt at få udført service på forme af ansatte eksperter. Beskadigede komponenter udskiftes allerede på forhånd. Her er det også muligt at drage fordel af fordelene ved PPMS-systemet, fordi alt arbejde, der udføres på formen, gemmes. Vedligeholdelseshistorikken for hvert værktøj kan spores over årene.

Service

De forme, vi fremstiller, kan prøves på vores moderselskab, MENNEKES Elektrotechnik GmbH & Co. KG, med dens ca. 40 forskellige indsprøjtningsstøbemaskiner. Indsprøjtningsstøbeværktøjer med en vægt på op til tre tons kan gennemføres af vores værktøjsdesigns- og konstruktionsafdeling.

Elektroerosionsmaskiner

CNC-elektroerosionsbearbejdningssystemet fra OPS/INGERSOLL og CNC-elektroerosionssystem til trådskæring fra AGIE/CHARMILLES og MITSUBISHI sikrer de fineste detaljer.

CAD-CAM

Vores værktøjsdesign- og konstruktionsafdeling anvender de 3D- eller 2D-data eller elementtegninger, du har leveret, som skabelon. Vi kan fremstille dine mest komplekse elementer ved hjælp af Cimatron- og ProE-systemerne. Alle programmeringsstationer og CNC-maskiner er netværksforbundne.

Fræsning

Den moderne HSC-teknologi muliggør uproblematisk behandling af grafitelektroder eller hærdede ståldele. DMGs eller OPS/INGERSOLLs behandlingscentre assisterer os med produktionen af dine præcise 3D-konturer.

Drejning

Der anvendes en CNC, en NC og en universaldrejebænk i vores produktionsafdeling. Den CNC-styrede maskine er en DMG CTX 400 og NC-maskinen en Boehringer DUS 560. Disse maskiner gør os i stand til at fremstille enkeltvise præcisionsdele og små serier.